Nyheter

Ännu en uppdatering, mer Crunchyroll och aktuell information! (0.42)

Ännu en uppdatering, mer Crunchyroll och aktuell information! (0.42)

Mera jobb har lagts på att framhäva aktuella serier med hjälp av automatiskt uppdaterande funktioner, positiva nyheter för Crunchyroll-användare! Dessutom har det gjorts en halvbra ändring i avsnittslistorna.

Efter tillsägning från Sonko i forumet efter senaste uppdateringen (0.38) så tar jag denna och framtida uppdateringar och skriver ut dom som nyheter på sidan! Förutsatt att ni inte läser detta i en RSS-läsare så har ni nog märkt av att på framsidan så finns det nu en serie rutor med bilder i där twitter-feeden tidigare var.

"Aktuell anime" alltså, vad kan det vara? Jo, det är animeserier/filmer/etc som är aktuella för stunden, de serier som visas på tv just nu, går ut på bio eller släpps på dvd/bluray. Animer dyker upp två veckor innan de börjar sändas/lanseras, och försvinner två veckor efter att de slutat. Som max visar sektionen på framsidan de 12 senaste animerna, för att se alla aktuella serier kan man klicka på knappen nedan för att komma till denna magiska sida som i skrivande stund ser ut ungefär såhär:

Alla animer som finns ute på Crunchyroll visas här tillsammans med de åtta senaste avsnitten, klicka på avsnitten på samma sätt som man kan göra på animesidorna så visas de i ett fint litet popup-fönster, läs mer om detta i forumtråden för 0.38. Ett varningens finger skall dock höjas för att veckodagen som skrivs i fet text kan vara fel med hänsyn till tidzoner, för serier som gått länge (exempelvis Naruto, Bleach och One Piece) är det möjligt att man bytt sändningstid under seriens gång eller att man kör mer än ett avsnitt i veckan.

Naturligtvis glömmer vi inte animer som inte visas på Crunchyroll, dessa listas nedanför i ett mer kompakt format, se bilden ovan eller gå till "Aktuell anime" med en gång!

Listan över aktuella animer uppdateras varje midnatt, Crunchyroll-avsnitten hämtas oberoende så att nya avsnitt bör dyka upp ungefär samtidigt som på Crunchyrolls egen hemsida.

"Aktuell anime"-funktionen är dock inte helt automatisk, den bygger till stor del på avsnittslistan varifrån animer får sina sändnings- och lanseringsdatum ifrån. För att en serie skall kunna dyka upp måste den av ett första avsnitt med ett datum då serien började. För att hindra att en serie som har avslutats hänger kvar i listan längre än två veckor skall den även ha ett sista avsnitt med ett datum så att en animes sändningsdatum blir komplett med ett datum då den började och slutade. I korta ordalag, lägg bara till ett första och ett sista avsnitt så kommer serien att dyka upp i listan. Vet du inte hur många avsnitt en anime har så gör ni som vanligt, så länge en anime har ett startdatum så visas den i listan!

Slutligen gjordes det en liten, liten uppdatering i avsnittslistorna. Ni vet hur vissa animer envisas med att dela upp sina avsnitt i mindre delar och således ha en mängd olika titlar? Nu kan man separera titlarna och således dela upp ett avsnitt i del a, del b, del c ovch så vidare. För vissa serier fungerar detta ganska bra, exempelvis B Gata H Kei:

I andra serier, exempelvis Azumanga Daioh där ett avsnitt består av fem delar i vilken varje del har en ganska kort titel blir avsnittslistorna nästan skrämmande långa och väldigt olustiga att se på:

Visst ser det lite underligt ut? Jag tror redan att jag har en bättre lösning på lager, men den får vänta till en senare uppdatering. För att dela in ett avsnitt i flera delar använder du "|" för att separera titlarna i alla tre fälten (engelska, japanska-k och japanska-r). Klicka på äff-knappen till någon av avsnitten i B Gata H Kei eller Azumanga Daioh för att se hur jag har gjort.


Det var nog allt för 0.42! För en grov men mer överskådlig lista av ändringar kan ni kika i vår versionshistorik och se vad som hänt och när det hände!

Precis som vanligt kan ni skapa en forumtråd i forumet om du hittar någon bugg eller har förslag på ändringar och uppdateringar!

Publicerad: 25 januari, 2011 kl. 22:28
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!