Nyheter

God jul, uppdatering och serverbyte!

God jul, uppdatering och serverbyte!

Andra vita julen i rad har firats med pompa, ståt och en hel del uppdateringsstress här hos oss när DNS-registret plötsligt försvann i samband med ett serverbyte när Genshiken ännu en gång skulle uppdateras!

God jul på er allesammans, nu är det visserligen annandagen och inte julafton som det brukar vara när man önskar god jul, ursäkta för den här lilla förseningen. Genshiken har som bekant fyllt tre i somras och är inne på sitt fjärde år, och upplever således nu sin fjärde julafton och, om en vecka, sitt fjärde nyår. Intressant är också det att de två första jularna var gråa och regniga, till skillnad från den förra och denna som är av typen vit, fin jul!

På julafton uppdaterade vi Genshiken ett par versionsnummer till 0.37 i vilken i välkomnar saker så som animerelationer, personliga gästböcker, fullständig äff-historik på animesidorna, färdigställandetabell för databasmoderatorerna, användandet av ett CDN-system som Avathar från anime.se så snällt hjälpt till med, och en hel del annat!

Av dessa funktioner är förmodligen en av de mest användbara just animerelationerna. Dessa finner ni i vänsterkolumnen på animesidorna och visar med färgglada ikoner vilka serier som är uppföljare, föregångare, alternativa berättelser, spin-offs och dylikt till serien i fråga. Således är det lätt att hitta det man söker efter utan att behöva testa olika söktermer. Jag har redan nu tryckt in så många relationer som jag personligen kan komma på, så vi har nog en ganska god start.

Gästböckerna som ni finner i era profiler kan vem som helst skriva i, se det lite som ett öppet PM-system för privat kommunikation... eller öppen, om man så vill. Tråkigt nog finns det ännu inget system för att enkelt visa om man har nya meddelanden, så man måste gå till sidan och titta varje gång. Vi jobbar på att fixa detta.

Något av det fränaste i den här uppdateringen är den fullständiga äff-historiken på animesidorna! Gå till valfri anime, klicka på den vinröda nya tabben längst till höger och här listas allt som någon gjort med animen i fråga. Vem som skapar vilka avsnitt, ändrar något, lägger till saker, allt står här och är ganska intressant att se.

Sist ut bland de större funktionerna gäller databasmoderatorerna och är baserad på ett förslag från Rannon som nämndes någonstans i forumet. Detta är en lång, lång lista över alla animer där systemet med hjälp av en aplång lista med funktioner räknar ut och sätter poäng på olika saker en anime kan innehålla här på Genshiken. Med hjälp av den här listan kan man se hur många procent av en anime som är färdig, alltså hur mycket av minimikraven som är uppfyllda. För alla som är databasmoderatorer kan ni klicka på knappen "Äff-lista" i menyn högst upp på sidan, och sedan på knappen högst upp till höger.

I samband med den här uppdateringen utfördes lite serverbyten, och när det skulle pekas om domännamnet till den nya servern råkade alla DNS-inställningar försvinna, således dog inte bara Genshiken utan även flera andra hemsidor som mer eller mindre är tämligen relaterade till just Genshiken. Mailen låg nere, IRC-boten och vårat icke-öppna API likaså. Allt detta bör dock vara löst nu.

Wow, det blev ett ganska långt julinlägg i år, man kanske inte borde lansera nya saker på julafton och bara hålla det inlägget till det gamla vanliga? Nästa vecka är det i vilket fall nyår, och då blir det mer prat om Genshikens gångna år, så vitt vi minns, missvisande statistik och annat roligt. Vi ber också efter människor som gärna är aktiva databasmoderatorer, som gillar att lägga till information om animer och, framför allt, gillar att skriva beskrivningar till dom! Dessutom är vi, liksom alltid, i behov av skrivkunniga personer som gill hålla nyhetssektionen, och kanske även artiklarna, uppdaterade. Kontakta oss bara och säg till!

Så tills vi hörs igen vid nyår får önskar vi en god fortsättning!

Publicerad: 26 december, 2010 kl. 14:24
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!