Nyheter

Genshiken redan tre år gammal!

Genshiken redan tre år gammal!

I ny kostym firar vi tre års överlevnad och reflekterar tillbaka på det lilla som hänt under det gångna året som kantats av långdragna väntetider och vår tids hittills största uppdateringar.

Tänka sig, halva 2010 har redan gått, vi är redan inne i juli månad och Genshiken firar sitt treårskalas. Tiden rusar otroligt fort framåt får man väl lugnt säga. Precis liksom förra året har jag valt att vänta med att skriva allt detta tills slutet av dagen, varför vet jag inte riktigt... har bara blivit så.

Så, ett år har gått sedan förra födelsedagen, och det har varit ett intressant år må jag nog hävda. Visst, trots att en antydan om snartkommande uppdatering fanns i förra födelsedagens inlägg så visade det sig ändå att det skulle ta ungefär ett halvår för uppdateringen att dyka upp, och vilken uppdatering sen. Sedan uppdateringen till 0.1.8.2 under hösten 2008 var det i princip helt dött i ett och ett halvt år, tills januari nu i år, då 0.24 gjorde entré med den största uppdateringen i Genshikens historia, en uppdatering som till och med snodde åt sig det tidigare uppdateringsrekordet från 0.1.8.0 som lanserades några dagar efter Genshikens ettårsdag 2008.

Sedan dess har det varit full rulle, under ett halvår har Genshiken fått sig 12 tämligen stora uppdateringar, vilket i sig kanske inte är en imponerande siffra... men med tanke på hur projektet stått sig sedan start är det ändå ganska otroligt.

Så i januari kom ny design (igen), forum, grundliga ändringar på anime- person och karaktärssidorna, taggar och en massa annat. Ni som varit med sedan start, minns ni att mellan lanseringen 2007 och augusti samma år, då vi skaffade ett omröstningssystem, minns ni då att det i högerspalten där omröstningen sedan placerades endast fanns en text där det stod "Tills det att vi fixat artiklar så kommer det vara annat här."? Efter två och ett halvt år så har vi nu artiklar, dock tyvärr inte någon högerspalt att placera de i. Visst råder det en viss brist på skribenter, så någon större mängd artiklar tar det nog ett tag innan vi får se.

Uppdateringen i januari följdes snabbt av en stor mängd uppdateringar gällande det efterlängtade ÄFF-systemet, lägg-till-karaktär-i-anime-verktyget samt även ett gäng uppdateringar för bildhantering & uppladdning, för att inte tala om under-huven-fix som pillats med under tiden.

Genshikens tredje år har varit det absolut mest händelserika hittills, speciellt på uppdateringsfronten. Kikar man dessutom på den årliga (och kanske missvisande) statistiken ser man också att vi generellt lagt till en stor mängd mer grejer i databasen än någonsin tidigare. Speciellt stolt är man klart över karaktärer och personer som båda ökat en bra bit över 500% gentemot förra året.

Naturligtvis är en stor andel av denna procentsats ett resultat av den enorma mängd information som i princip pumpats in i databasen i samband med Anime.se Anime Awards 2009 (eller AAA2009 om man så vill), ett stort tack för detta naturligtvis!

Här följer den råa statistiken för vårt totala databasinnehav sedan starten:

Förra åretI årÖkning
Animer393486+ 23%
Säsonger402518+ 28%
Titlar12331410+ 14%
Länkar124127+ 2%
Avsnitt22652577+ 13%
Taggarx253-
Taggsorteringarx72-
Temalåtarx237-
Karaktärer107774+ 723%
Personer86412+ 479%
Nyheter5764+ 12%
Artiklarx1-
Kommentarer/foruminlägg50342+ 684%
Äffarx119-

Nätta små siffror, inte sant? Då är det nog dags för mig att tacka för de tre åren som gått, och speciellt för det fartfyllda halvår vi haft sedan 0.24!

Det som komma skall nu under andra halvan av 2010 är oklart, idéerna på stora, nya, roliga grejer börjar sina och tips mottages gärna, starta bara en ny tråd i det här forumet så är oddsen ganska höga att din önskan blir uppfylld, såvida förslaget är någorlunda vettigt ;)

Det filas redan nu på några experimentella grejer, men de är en bit utanför Genshikens område just nu och kanske blir aktuella i framtiden. I övrigt behövs det, precis som vanligt, skribenter! Folk som antingen njuter av att bevaka det som händer i anime-, manga och japanvärlden och leverera intressanta nyheter av detta. Eller folk som vill skapa originalmaterial, så som intervjuer, kolumner, krönikor och annat, och publicera det man kommer fram till i artiklar eller artikelserier. Eller gillar du kanske både och? Vill du ta steget upp ur sandlådan och vara med kan du kika hur du går tillväga på den här sidan, alla positioner är ideella. Dyk även upp på IRC och träffa oss på #Genshiken @ Rizon.net.

Men, nog om detta! Nu är Genshiken tre år gammal, och vi får lämna oss de gångna åren bakom oss och istället blicka framåt, för vi är på väg raka vägen in i vårt fjärde år, och jag hoppas att detta blir minst lika intressanta och fartfyllda som det gångna halvåret!

Grattis på födelsedagen, Genshiken!

Publicerad: 9 juli, 2010 kl. 22:34
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!