Nyheter

Språkföreläsning på Etnografiska Museet

Språkföreläsning på Etnografiska Museet

Intresserad av japanska? Kanske planerar du att lära dig det? Om inte annat kanske du bara råkar ha vägarna förbi Stockholm? Bor du kanske redan där? Vid månadens slut kommer den Japanska ambassaden att hålla en föreläsning om det japanska språket.

Söndagen 31 januari, från klockan 14:30 till omkring 16:00 kommer Japanska ambassaden att arrangera en liten föreläsning om det japanska språket på Etnografiska Museet. Temat för dagen är "Inte bara manga och artighet - Hur lätt är egentligen japanska?" och är den andra föreläsningen i serien. Den första hölls någon gång under 2009.

Föreläsare är Gunnar Linder, lärare och doktorand i japanologi, som presenterar det japanska språket intressanta aspekter av detta. Föreläsningen i sig är ungefär en timme, och efter den lämnas det rum för frågor. Föreläsningen i sig är gratis, men inträdet på 60 kronor gäller. Är du dock under 20 kommer du in på museet gratis. Efter föreläsningen kan man dock förmodligen kika runt i övriga delar av museet som innehåller prylar och föremål från världens alla hörn. På deras hemsida uppges det dessutom finnas ett japanskt tehus i parken utanför, huruvida öppen den råkar vara just då har vi dock ingen aning om.

Kort och gott!
Var: Hörsalen, Etnografiska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 34, Stockholm
När: Söndagen den 31 januari, från 14:30 till cirka 16:00
Pris: 20 år och uppåt, 60 kronor.

För mer information, kika på Japanska ambassaden.

Publicerad: 9 januari, 2010 kl. 09:30
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!