Nyheter

Nytt år, nya möjligheter, nya Genshiken! (0.24)

Nytt år, nya möjligheter, nya Genshiken! (0.24)

Gott nytt år, vi är i början på ett nytt decennium och som ett tecken på att det fortfarande finns en liten gnutta liv kvar i projektet ser vi nu till att börja om från ruta 1. Grattis 2010, den största uppdateringen hittills i Genshikens historia är här!

Exakt, detta är den största uppdateringen någonsin, och det kommer förmodligen också förbli den största. Varför, undrar ni? Tidigare har det varit så att efter en uppdatering kommit ut kommer lite småfixar med problem som dykt upp, därefter börjar man på en stor, ny funktion och under tiden man tröttnar på att programmera den gör man mängder av sidogrejer och till slut har man även en enormt ny uppdatering på gång.

Från och med denna uppdatering kommer vi inte göra några enorma jätteuppdateringar som tar över ett halvår att färdigställa, vi kommer göra små grejer och uppdatera det en efter en och tillsammans bygger de sakta men säkert upp den enorma uppdatering som skulle blivit!

Oberoende är nu Genshikens 24 version här sedan vi började, varför siffran helt plötsligt ökade från det tidigare 0.1.8 beror helt på att vi tänker fortsätta våra nummer från den revision det är. Detta är 24 gången Genshiken uppdaterats, alltså 0.24, nollan innebär att sidan fortfarande är i beta. Nästa uppdatering, oberoende hur stor den är blir 0.25 och så vidare.

Vad har då hänt med Genshiken, bortsett från de uppenbara ändringarna i designen? Enkelt svarat så är det en hel del. Nu har vanliga medlemmar lite mer att göra, tidigare kunde man endast kommentera nyheter. Nu finns det en enorm mängd olika forum att låta sina händer och fingrar få lösa på. Visst, våra fem grundforum kanske inte är så mycket att sätta tänderna i, men då missar ni att vi har ytterligare 396 stycken underforum! Just precis, varje anime har sitt eget forum för diskussioner om lite allt möjligt. Vi arbetar också för att de vanliga problemen med denna typen av forum (allt man aldrig hittar dem <.<) skall lösas så att aktiviteten även i dessa skall hållas på topp.

Utöver forum har vi tagit några försiktiga steg mot att öppna databasen för redigering av medlemmar! Medan de riktigt stora grejerna fortfarande planeras har vi tagit tillfället i akt att införa en liten enkel grej som alla medlemmar kan roa sig med ett tag, nämligen taggning! Efter att vi experimenterat lite med systemet finns det 104 färdiga taggar i systemet varav över hälften är sorterade med beskrivning. Att hitta på sin egen tagg är lika enkelt som att lägga till en befintlig, men jag vill bara uppmana er om att kontrollera så att ni inte råkar lägga till dubbletter, två olika taggar som betyder samma sak, de brukar vara lite jobbiga att fixa till just nu. Ni kan dessutom rösta upp och ner taggar som redan finns på animer, ju fler röster desto större text (och desto fler tycker att en serie innehåller en viss typ av grejer). Man kan naturligtvis också leta efter serien med taggarna genom att besöka Taggbrusaren! Det kan vara intressant att se vilka animer som innehåller exempelvis cyklar, dödsgudar eller hemliga organisationer. Medlemmar kan också sortera och skriva beskrivningar till taggar, så roa er gärna med det! Vår kategorisering kan dock vara lite mystiskt, men vi får klara oss så gott vi kan!

Medlemmar har nu också sina egna riktiga profiler! Det är inte någon större skillnad gentemot tidigare egentligen, mer än att ni har era egna personliga paneler i vilka man kan göra inställningar och i framtiden även privata grejer. Ni kan också nu äntligen ändra lösenord, men glöm dock inte bort det för den funktionen är inte klar än! Glömmer du mot förmodan ditt lösenord så kan du kontakta oss på valfritt sätt, helst genom vår IRC-kanal!

En annan halvstor funktion för vanliga medlemmar är möjligheten att Mumma animer! Från början betydde "Mumma" något, men det blev så omständigt så nu är det rätt och slätt bara mumma. I stort sett är det ens favoritlista över animer, gillar man en serie väldigt, väldigt mycket kan man enkelt slå på den grå mumma-knappen på en animesida, sedan klicka på "Mummifiera" så kommer serien vara listad i din profil. Är du dessutom en väldigt trevlig människa skriver du varför du tycker serien är värd att mumma i textrutan intill, detta dyker upp i samma lista. Du kan när som helst ändra din mumma-kommentar eller av-mummifiera en anime genom samma knapp. Snart kommer även ens mummningar listas på animesidorna så att besökare kan hitta serier som folk verkligen tycker mycket om, samt läsa kommentarer om varför!

Det har hänt en hel del med resten av sidan, men vi förslår att ni beger er ut på ett litet äventyr och bekantar er med nya Genshiken helt själva! Men var lite försiktiga nu i början på året, och rapportera alla buggar som ni kanske ser i forumet (gör det i forumet Tips och idéer). Var dock inte allt för rädda, sidan är uppbackad så skulle något gå riktigt, riktigt illa så går det alltid att återställa (dock med vissa förluster).

Precis som innan är vi väldigt öppna för förslag på ändringar, kommer du med en riktigt bra idé som vi gillar kan vi fixa in den i princip på en gång, beroende på hur avancerad den är, naturligtvis. Men allt ni skriver, som gillas, kommer förr eller senare att dyka upp på Genshiken!

Traditionsenligt måste vi ännu en gång påpeka att det behövs mer engagerat folk till Genshiken! Har du ett intresse inom Japan, anime, manga, tv-spel eller ens något som må vara relaterat till detta, samt om du gillar att skriva ser vi väldigt gärna att du blir skribent på Genshiken! Må det vara nyheter, eller artiklar, oregelbundna som serier. Just nu är vi öppna för allt!

Vi söker också databasmoderatorer, människor som finner nöje i att leta rätt och mata in information i formulär och sedan se ett databasinlägg sakta men säkert byggas upp! Det kan vara en privat pervesion från min egen sida, men jag har själv skaffat mig några personliga "favoritsidor" i animedatabasen.

Är du intresserad att engagerade dig så läs mer här, säg hej på IRC eller skicka iväg ett mail till mig (adress finns här nedanför)!

Glöm inte heller att läsa vår första artikel om våra försök att hänga med! Ett lite mer traditionsenligt nyårsinlägg kommer inom kort, när allt lagt sig tillrätta. Men tills dess, ha ett fortsatt gott år!

Publicerad: 4 januari, 2010 kl. 00:36
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!