Juridisk information

Här finner ni relaterad information om kakor (vad det är, varför vi har det och hur man undviker det) samt upphovsrätt. Ett utan Genshikens primära syften är att tillhandahålla information, här står det vad som tillhör vem.

Cookies

Genshiken är en flitig användare av såkallade HTTP-kakor, dessa används för att kunna vara inloggad på Genshiken och utföra en mängd enklare sysslor. Kakor är inte något så mer avancerat än en liten textfil med information som vi sparar (via din webbläsare) på din dator, detta är ingenting att vara rädd över och görs överallt på i princip alla webbplatser. Just för att kakor är så otroligt utbrett och används i den mängd som det gör ser vi att du behåller ditt stöd för kakor på, annars kommer du stöta på stora problem, inte bara på Genshiken, utan även på ett flertal andra hemsidor.

Om du, mot all förmodan, inte vill ta emot kakor kan du stänga av detta i din webbläsare. Hur man går tillväga skiljer sig från webbläsare till webbläsare, men med lite logiskt tänk skall det nog gå ganska lätt. Notera dock att om du stänger av kakor kommer flera funktioner på Genshiken stängas av för dig, och du kommer dessutom besväras av en stor och gul informationsruta högst upp om att du bör acceptera kakor.

Upphovsrätt

Text & information

All text och information som omfattas av databasen (animesidor, personsidor och karaktärssidor) omfattas av upphovsrätten precis som allt annat, men naturligtvis kan du nyttja citeringsrätten precis lika mycket som vanligt! I stort sett innebär det att du kan presentera information som du hittar här vart som helst förutsatt att du någonstans nämner att den kommer från oss. Inga konstigheter helt enkelt.

Nyheter, artiklal och annan typ av information som vår redaktion fantiserat fram är även den skyddad av upphovsrätten (tillsvidare). Precis som tidigare kan du naturligtvis nyttja din rätt att citera saker och ting.

Foruminlägg, kommentarer och det som våra medlemmar bidrar till (utanför databasens gränser) är upphovsrättsskyddat och tillhör de själva eller tredje part. Det faller, liksom allt annat, under helt vanlig upphovsrätt.

Bilder & grafik

All vår egentillverkad grafik (streckgubbarna) är precis lika upphovsrättsskyddad som all annan, tills vi hittar på något roligare att göra med de. Vi använder dessutom en mängd mer eller mindre fria bilder runtom på Genshiken, en komplett lista över dessa finner ni här:

All grafik som tillhör tredje part (alltså i princip alla bilder på animer, personer, karaktärer, skrämdumpar och annat) är strikt upphovsrättsskyddade till sina respektive ägare, såvida ingenting annat anges. När vi använder andra bilder i databasen hoppas vi att upphovsmännen förbiser detta med tanke på hur otroligt nära citat- och återgivningsrätten vi ligger, samtidigt som "fair use" fungerat alltdeles utmärkt i USA i lång tid. Detta tillsammans med att vi bara har goda avsikter vilket till och med skulle kunna löna sig.

Video

Våra egenproducerade videofiler är, precis som våra nyheter och artiklar, just nu licenslösa och faller under normal upphovsrätt.

I våra databaser används videofiler som hänvisningsmaterial och ytterligare information för de serier de beskriver. De klipp som tas med i denna databas är strikt begränsade till marknadsföringsmaterial (exempelvis trailers) och öppnings- och avslutningsteman. Precis som den grafik vi använder är detta för att kunna ge besökaren och läsaren en bättre bild över serien i fråga. Vi hoppas att detta inte är något problem hos varken distribuörer eller producenter, utan att de istället ser detta som ett bra tillfälle för marknadsföring. Om ni är upphovsman till något vi tillhandahåller och har invändningar, kan ni kontakta oss på juridiskt@genshiken.se så skall vi ta itu med det hela.