Om Genshiken

Genshiken är inte en ideell förening, företag eller en på något vis organiserad organisation. Vi är ingen förening med något riktigt huvudkontor eller föreningslokaler samt icke en hop moralryttare som berättar vad du skall, och inte skall göra. Genshiken är inte heller en del av någon större organisering, en klubb för inbördes beundran, ett politiskt parti eller ens en suspekt kult.

Genshiken är ett experiment, ett projekt. Tyvärr kanske inte ett fullt så genomtänkt sådant, åtminstone inte ännu, men sakta men säkert går alltsammans framåt. Någon egentlig baktanke med projektet finns inte, vi hade kanske ett mål vid början, men det är sedan länge bortglömt.

Ur filosofisk synpunkt är består Genshiken av sina medlemmar. Utan medlemmar, inget Genshiken.

Genshiken

Genshiken är en samling människor, nämligen våra medlemmar som håller till här på nätet, ofta här på Genshiken.se men många av oss befinner sig på andra platser med! Namnet Genshiken kommer från en manga (och sedermera även en anime) med samma namn, i vilken det existerar en klubb på ett universitet med det långa namnet "Gendai Shikaku Bunka Kenkyuu Kai", förkortat till just Genshiken. Fritt översatt till svenska blir det "Sällskapet för studier av modern visuell kultur".

I serien grundades Genshiken med syftet att vara en klubb som inte specifierade sig på en speciell inriktning, utan hade medlemmar med flera intressen inom inte bara manga och anime, utan även spel, modellbygge och annat. Vi har tagit namnet därifrån med i princip samma filosofi... fast lite med glimten i ögat då det inte riktigt finns några större ämnesgränser bland de hemsidor, klubbar och sällskap som existerar idag.

Kort sagt kan man säga att just "Genshiken" är en samling vitt skilda och olika typer av människor som alla är intresserade av japansk populärkultur. Vilken del av den japanska populärkulturen man gillar skiljer sig dock påfallande ofta.

Rent formellt är Genshiken baserat i Göteborg, vi har dock inga lokaler, kontor eller någon form av fysisk redaktion någonstans i Sverige. Faktum är att vi inte är någon registrerad organisation. Trots detta har vi vårat säte i Göteborg!

Genshiken.se

Genshiken.se är vårt centrala nav, så att säga. I stort sett är det som vilken annan hemsida som helst som tillhandhåller forum och databaser, men på Genshiken.se strävar vi efter att bli den bästa databasen på svenska, och samtidigt ha roligt på vägen dit! Databasen låter oss också bytta både användbara (samt även inte fullt så användbara) och roliga funktioner och tjänster eftersom vi på Genshiken har fulla möjligheter att bygga vad vi vill.

Ett annat steg på ultimat händighet är att öppna ett publikt API som gör att vem som helst enkelt kan bygga egna små applikationer med informationen som finns här på Genshiken, men det ligger en bit in i framtiden.