Nyheter

Hysteriskt stor uppdatering av Genshiken! (0.1.8.0)

Hysteriskt stor uppdatering av Genshiken! (0.1.8.0)

Det är en omöjlighet att du skulle ha kunnat missa att Genshiken är lite annorlunda än tidigare, kanske är det utseendet, eller medlemsregistreringen, animefiltret kanske? Eller är det så att du kanske råkat lägga märke till någon utav de andra ~45 ändringarna som gjorts på sidan.

För ett tag sedan påbörjades den här lite nyare versionen av Genshiken, en version med medlemsregistrering och lite annat roligt. Och här är den, full med buggar och annat skoj som jag låter er försöka hitta! Som ni ser så är det en hel den som skiljer den här versionen från tidigare, inte minst utseendet på sidan i sig.

Layouten är i stort sett densamma som tidigare, ni ser att hela partiet här ovanför med logga och meny är detsamma, och sidfoten med samma gamla länkar. Syftet med den nya designen var i grund och botten att minska färgen blå som användes tidigare. Men frukta ej, alla ni som vart förtjusta i den gamla designen, jag kommer jobba för att den skall komma tillbaka senare. Något som ni förmodligen dessutom lagt märke till är att högerspalten som alltid fanns på alla sidor på "gamla" Genshiken nu är väck, istället har sidorna breddats så vi kan lägga till ännu mer information! Vill ni rösta måste ni göra det på framsidan nu!

Somliga av er känner till att förra versionen hade Google som primär sökmotor, något som inte gick speciell bra, av någon anledning ville den inte få in alla serier i databaserna, och dessutom fick den för sig att visa mer eller mindre alla serier vi hade när man sökte på "Genshiken", mystiskt det där. Nu har jag förbättrat animefiltrets sökförmåga och dessutom satt den som standard här uppe till höger, med Google som valbar sökmotor. Nu visar förresten inte animelistan synonymer som standard, inga fler stunder då du möts av massor av japanska tecken, nu är allt i romaji! Vill du läsa hieroglyferna (eller de svenska & engelska titlarna) får du klicka på "Visa synonymer", den knappen sitter där den brukar, uppe till höger. Animefiltret går nu inte heller att dölja utan det ligger slimmat och snyggt alldeles ovanpå animelistan, alltid behändigt till hands.

Till de större ändringarna ingår dessutom animesidan. Visst, jag är MYCKET väl medveten om att de är väldigt lika en viss annan hemsidas animesida. Ironiskt nog är detta oavsiktligt och sedan jag upptäckte likheterna har jag börjat försöka göra Genshikens sida mer distinkt, med som det är just nu är de båda väldigt lika och jag jobbar på förändringar... försök att hålla tillgodo så länge.

Antalet animer i databasen kommer dessutom rasa nu i början då alla animer kommer att delas in i säsonger. Vad menar jag då med detta? Jo, går du till en animesida så kommer du se att under knappen "Säsonger", som dessutom är förvald när du kommer in på sidan, finns en liten grå lista med länkar i. Denna kommer innehålla alla säsonger i en serie. Så serier som heter någonting i stil med "Titel 2nd Season", "Title 3rd Season" samt lite andra serier som anses höra ihop riktigt ordentligt kommer slås ihop till samma anime och kommer då ha flera säsonger som skiljer dem åt. Det kan låta krångligt men tro mig, det är bara krångligt för oss som lägger till serierna i databasen, för er blir inte skillnaden stor.

Nytt för denna version är också BILDER! WOHO! För första gången kan alla som jobbar med databaserna ladda upp bilder till animer, personer OCH karaktärer, det går dessutom att ändra storleken helt fritt vilket har lett till ett litet missbruk av bildanvändning från min sida, ni kommer märka det när ni kollar runt senare.

Just det, det går att registrera sig nu! Jag råder er allihopa att göra det! Varför? Tja... för att vara bland de första skulle väl vara min bästa anledning då det inte finns speciellt mycket att göra som medlem ännu, det enda som du kan göra är att skriva kommentarer till nyheterna här nedanför. I framtiden (nästa stora version förslagsvis) kommer det dock finnas forum och det kommer dessutom vara möjligt att göra egna ändringar i databasen för alla användare (näst-nästa stora version förslagsvis). Men just nu är medlemmarna begränsade till att prata i nyheterna.

Nej, jag kan inte sitta här och skriva om exakt allting som hänt med Genshiken, det är bäst att ni ser efter själva. Om ni dock skulle bli sugna att veta (nästan) exakt allting som hänt sedan förra versionen kan ni kolla på [[version|versionshistoriken]].

Hittar ni några buggar eller har förslag på ändringar så råder jag er att besöka buggtrackern och anmäl buggen där, det är det bästa sättet för att framföra det, vi har dessutom en smaskig [[bugtracker|lite guide]] för nybörjarna! Alternativt kan du besöka IRC-kanalen och säga det rakt i ansiktet på oss, förutsatt att vi är där.

Ha hysteriskt kul med nya Genshiken, skicka gärna in videor med era "Genshiken är uppdaterad"-reaktioner!

Publicerad: 15 juli, 2008 kl. 13:11
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!