Nyheter

Nästa stora uppdatering, vad är nytt? (0.1.7.0)

Nästa stora uppdatering, vad är nytt? (0.1.7.0)

Det var ett tag sedan sist, men nu har Genshiken äntligen fått sig ännu en uppdatering. Jag skall berätta vad som är nytt och sedan börjar jag jobba med nästa version som kommer innehålla en medlemsregistrering. Japp, det är helt sant. Dock så kommer ni inte kunna ändra animer direkt vid registreringen då det kräver att hela systemet omstruktureras. Hur som helst, vad är det då som är nytt nu?

Det kanske tydligaste är att hela framsidan är märkvärdigt kortare, detta beror på två saker:
1. Nu visas bara de tre senaste nyheterna och inte alla de 20 som vi skrivit.
2. Nyheterna har nu ingresser, åtminstone några av dessa. Det betyder att längre nyheter har en inledande text (som exempelvis den här nyheten) som visas på framsidan, när man sedan klickar på nyheten så kommer det upp en massa mera text!

Något som ni också förhoppningsvis lagt märke till är att alla nyheter kan visas på egna sidor, något som gör det fullt möjligt att länka till nyheterna, något som vart omöjligt tidigare då alla länkar gick till framsidan. Vissa nyheter har också en blå ruta uppe till höger som visar nyheter i samma artikelserie, endast för nyheter som är med i en artikelserie naturligtvis.

Redan nu kan ni nog allihopa gissa att mycket vikt ligger på nyhetssektionen, eller? Jodå, vi har också ett nyhetsarkiv med samtliga nyheter utifall ni vill ta reda på vad vi skrivit tidigare. Där finner ni också ett filter så att ni enkelt kan leta upp artiklar ni letar efter.

Det roliga tar naturligtvis inte slut där! Nej, nej. Om ni söker på Genshiken med sökrutan här uppe till höger så kommer ni inte längre att komma till filtret utan istället en sida specialiserad på just sökningar. Sökningen sker nu genom Google och ger bättre träffar än tidigare, du kan också söka på annat än animer, exempelvis personer, karaktärer och även nyheter! Dock så är inte Googles databas uppdaterad konstant och det allra nyaste är inte alltid tillgängligt, animefiltret finns naturligtvis fortfarande kvar på animelistan.

Alla för- och efternamn separeras med kommatecken istället för bara ett efternamn. Inte någon speciellt viktig funktion med ack så behändig för namn som inte är japanska. Lättare att se vad som är vad.

Sist men inte minst så har Genshiken fått sig ett riktigt system för sidtitlarna! Istället för att JavaScript ändrar sidtitlarna så fixas detta nu genom ett internt system. Vad är då detta bra för? Jo, det har med sökmotorer att göra och det kan bli lite långdraget att berätta... så jag låter det nog bara vara.

Hur som helst, ny uppdatering! Nästa gång kommer registreringen!

Till alla RSS-läsare!
Det lokala RSS-flödet är fortfarande aktivt men det kommer försvinna inom kort, se till att byta till det nya RSS-flödet som är aktivt genom FeedBurner. Använder du FireFox, Opera eller någon annan webbläsare som automatiskt känner av RSS-flöden så klickar du bara på RSS-symbolen som finns vid/i adressfältet. Annars klickar du bara här.

Publicerad: 24 januari, 2008 kl. 21:15
Kommentarer
Kommentera
Du måste vara medlem för att kunna kommentera artiklar! Logga in eller bli medlem!